© Baykuş Haber

Kurbanlıklar cebe girdi

VATANDAŞLAR, TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ MOBİL UYGULAMASI 'TARIM CEBİMDE' ÜZERİNDEN KÜPE NUMARALARINI GİREREK KURBANLIK HAYVANLARIN IRK, CİNSİYET, YAŞ, TÜR VE AŞI BİLGİLERİNİ SORGULAYABİLİYOR.

Kurbanlık hayvan arayışında olan vatandaşlar, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mobil uygulaması olan "Tarım Cebimde" üzerinden küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyorlar. Kurban Bayramı'na yaklaşırken Tarım ve Orman Bakanlığı, kurbanlık hayvan sevkiyatlarının başlaması nedeniyle iş birliği içinde yol denetimlerini artırıyor ve kurban satış yerlerinde hizmetleri aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Vatandaşlar, "Tarım Cebimde" mobil uygulaması sayesinde satın almayı düşündükleri kurbanlık hayvanların detaylı bilgilerini sorgulayabiliyorlar. Bu uygulamayı indiren vatandaşlar, küpe numarasını girerek büyükbaş veya küçükbaş hayvanlar hakkında ayrıntılı bilgilere ve aşı kayıtlarına erişebiliyorlar.

Denizli Ticaret Borsası Hayvan Pazarı'nda gerçekleştirilen denetimler sırasında Tarım ve Orman İl ve İlçe Müdürlüğü sağlık personeli, üreticilere "Tarım Cebimde" mobil uygulaması hakkında bilgilendirme yapıyor.

Üretici Yunus Demir, bu uygulamanın kendilerine büyük kolaylıklar sağladığını ifade ederek Bakanlığa teşekkür etti. Tarım Cebimde uygulaması sayesinde hayvansal üretimle ilgili birçok işlemi kolayca yapabildiklerini söyledi. Uygulama aynı zamanda çiftçilerin bitkisel üretim ve hibe ödemeleri gibi bilgilere de erişmelerini sağlıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "Tarım Cebimde" uygulaması, çiftçilere büyük kolaylık sağlayarak tarım ve hayvancılıkla ilgili birçok işlemi dijital ortamda gerçekleştirmelerine olanak tanıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER