© Baykuş Haber

Kursiyerler uygulamalı olarak zeytin budadı

BALIKESİR’İN EDREMİT İLÇE HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ İLE EDREMİT ZEYTİNCİLİK ÜRETME İSTASYON MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİ İLE AÇILAN ZEYTİN AĞACI BUDAMA KURSU’NU BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KURSİYERLER, KURS SONUNDA EDREMİT ZEYTİNCİLİK ÜRETME İSTASYON MÜDÜRLÜĞÜNE TEKNİK GEZİ DÜZENLEYEREK ÖĞRENDİKLERİ BİLGİLERİ UYGULAMALI OLARAK SERGİLEDİ.

Rekabeti artırmayı ve zeytin konusunda kamuyu bilgilendirmede etkinlikler düzenleyen Edremit İli Zeytin Ürünleri Projesi Koordinasyon ve Uygulama İstasyonu Müdürlüğünün Edremit desteği ile İlçe Halk Eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen olağanüstü bir Zeytin Ağacı Budama Kursusu sonrası Bilinçli Zeytincilik Uygulama Teknik Gezi yapıldı.

Kursiyerlerin önce bir sene önce aldığı eğitimden sonra almış oldukları teknik bilgileri, Edremit’te yetişen zeytin ağaçlarından, Zeytincilik Üretme İstasyonunda bulunan fincan atölyesinde, zeytin işletmesinde, fabrikada ve yetiştirilen zeytinlerin yurt dışına salınmış olması halinde nerede neden bunları kullandıklarını öğrencilerden araştırılarak merak edilen sorulara cevap bulunmaktaydı. Zeytinciliğin bir ekonomik aktörden tüketim malzemesine, tıbbın sağlığı için de faydalı et

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER