© Baykuş Haber

Kurtarma köpeği Ateşe site enkazında eğitim

ATEŞ İSİMLİ KÖPEK, EĞİTİMLERİNİ KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE YIKILAN 5 KATLI 4 BLOKTAN OLUŞAN SİTENİN ENKAZINDA SÜRDÜRÜYOR.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na bağlı Yıldız Arama Kurtarma Birliği üyesi, kurtarma şampiyonu köpek Ateş, eğitimlerini şimdi de yıkılan bir sitenin enkazında sürdürüyor. Ateş, 7/24 göreve hazır halde bekliyor ve herhangi bir afet durumunda hızla müdahale edebilmek için eğitimlerini sürdürüyor.

Arama-kurtarma ve iz sürme köpeği Ateş, K9 Köpek Eğitmeni Cihan Kurtay ile birlikte günde yaklaşık 8 saat eğitim alıyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan depremlerde ve İzmir depreminde enkaz arama çalışmalarına katılan Ateş, şimdi de Balıkesir’in Karesi ilçesindeki kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılan 5 katlı 4 blok sitenin enkazında eğitim alıyor.

Ateş, eğitmeni tarafından gizlenen objeleri hızla bulma becerisiyle öne çıkıyor ve tam puan alıyor. Bu eğitimler, gerçek enkaz koşullarında daha etkili bir şekilde çalışabilme yeteneği kazandırıyor.

K9 Köpek Eğitmeni Cihan Kurtay, bu eğitimlerin köpeklerin enkazlarda daha etkili bir şekilde çalışmalarını sağladığını belirtiyor. Köpeklerin enkaza giriş ve çıkış becerilerini öğrendiği bu eğitimler, fizibilite oluşturma ve enkaz yönetimi konularında da yardımcı oluyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, köpekli Yıldız Arama Kurtarma Birliği aracılığıyla afet öncesi, sırası ve sonrasında doğru davranışlar hakkında eğitimler vererek "Okulum Afete Hazır" ve "Daima Güçlü, Daima Hazır" projeleriyle 100 binden fazla kişiye ulaşıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER