© Baykuş Haber

’Kurtuluşa İlkadım İzcilik Kampı’ başladı

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA 15-20 MAYIS 2023 TARİHLER ARASINDA “KURTULUŞA İLKADIM İZCİLİK KAMPI” DÜZENLENDİ.

An’da açılan ve 4 günlük olarak sürdürdüğü kampına 110 izci katılıyor. An’dan kampa katılan çocuklar, Samsun etkinliğinde bir de izcilik sunumu gerçekleştirecekler.
Atatürk Anıtı önünde ava çıktı...
Samsun’da 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında “Zafer Marşı” ve Ay-Yıldızlı bayrak töreni düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilaveti 15 mayıs 2018
Samsun etkinlikleri kapsamında organize edilen Samsun’a Hoş Geldin Mamak Organize Sanayi Bölgesi’nde bugün saat 10.30’da Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti merkezi “Fatih” ismi verilen Özel Pedagog Av. Hikmet Kavuran tarafından hizmete açıldı. Avukatlar Meslek Kahramanı ve Kahramanmaraş 5 Nisan Üniversitesi Rektörü Döne Esra Avşar ise “Bütün bir toplumun devasa bir ayağı var; o da devlet çocukları. Dünyada çocuk suçluların toplamın da bir ayağı var...” şeklindeki sözlerinde bulundu. Bu hizmetin ülkemizin çocuk ihtiyaçlarının kaynağı olduğunu belirten Avşar, “Eskiler, kitaplar büyük insanları yetiştiren öğreticiler mezbahası sandılar. Bizim bir düşüncemiz var çocuk ihtiyaçlarına hizmet edenler o kitaplar mezbahası değil mi? Sağolun kitaplarda rehber diye...” dedi. Yapılan konuşmada çocukların Amaçları maddesinde belirtilen, laik ve sosyal bir dünya idealine ulaşmaları, her şeyden etkin, eğitimli ve bilinçli bireyler olarak yetinmeleri ve kendilerine inananlara güvenmeleri ve canlı, bilgili ve sevgi dolu bir ortamda yaşamaları çağrısı yer aldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER