© Baykuş Haber

Kuruma noktasına gelen barajın suyu yükseldi, oltasını alan balık avlamaya geldi

GEÇTİĞİMİZ YIL KURUMA NOKTASINA GELEN 4 EYLÜL BARAJI’NDA SU SEVİYESİ YÜKSELDİ. BARAJ, DEBİSİNİN ARTMASIYLA BİRLİKTE BALIKÇILARI AĞIRLAMAYA BAŞLADI.

Geçen yıl kuraklık nedeniyle su seviyesi dramatik bir şekilde azalan 4 Eylül Barajı, bu yıl yoğun yağışlar sayesinde hayat buldu. Sivas'ta yaşanan su sıkıntısının çözümüne katkı sağlayan bu gelişme, balıkçıları da sevindirdi.

4 Eylül Baraj Gölü'nün su seviyesi, yağışların etkisiyle önemli ölçüde yükseldi. Bu artışla birlikte amatör balıkçılar, baraj gölünde oltalarıyla balık avlamaya başladılar.

Balık tutmaya gelen İsmail Şimşek, geçen yıl su sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşadıklarını belirterek, "Bu sene ciddi bir yağış oldu. Önceki senelerde su sıkıntısı çektik. Bu sene öyle bir sıkıntımız olmaz. Önceden ileri kısımlara su gelmiyordu. Yağış almadığında burada yaşayan su canlıları da ölüyor. Ama bu sene balık tutuluyor. Bu seneki yağışlardan gayet memnunuz" dedi.

Fazıl Atar da baraj gölüne geldiklerini ve su seviyesinin arttığını görmekten mutlu olduklarını ifade ederek, "Eskisi gibi balık yok ama yine çoğaldı. Bu sene en küçüğü yarım kilodan fazla geliyor. Burada genelde sazan balığı var" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER