© Baykuş Haber

Kurumsal değerler mali kazanımlar kadar önemli

Vizyon 100 toplantısı, Türkiye'nin önde gelen 200 şirketinin CEO'ları ve üst düzey yöneticilerini bir araya getirdi. Toplantının moderatörlüğünü yapan Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkın, şirketlerin sadece mali kazançlara değil, aynı zamanda değer kazançlarına da odaklanmalarının önemini vurguladı.

30 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşen toplantıda 200'ün üzerinde şirketin üst düzey yöneticisi, kurumsal değerlere dair görüşlerini paylaştı. Ankette iş sürekliliği, çalışan hakları ve mutluluğu, yeşil dönüşüm, karbon salınımı, atık yönetimi, eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği ile doğal afetler ve toplum bilinci gibi kurumsal değerler öne çıktı.

Toplantının moderatörü Utku Ayyarkın, bu değerlendirmelere dair şunları söyledi: "Günümüzde şirketlerin mali kazançlarının yanı sıra topluma, çalışanlarına ve müşterilere katkılarını düşünmek gerekiyor. Ankette öne çıkan değerler, şirketlerin çevre bilinci, iş sürekliliği, çalışan hakları ve mutluluğu ile fırsat eşitliğine odaklandığını gösteriyor."

Çevresel bilincin giderek daha önemli hale geldiğini belirten Ayyarkın, "Dünya nüfusunun artış hızı kaynakları aynı hızda artıramayacağımız anlamına geliyor. Bu nedenle yeşil dönüşüm, karbon salınımı ve kaynak yönetimi gibi konulara odaklanmak hayati önem taşıyor" dedi.

Ayrıca, yeteneklerin elde tutulmasının işletmeler için kritik olduğunu vurgulayan Ayyarkın, çalışan mutluluğunun iş performansını artırabileceğini ve şirketlerin bu alana daha fazla önem vermesi gerektiğini ifade etti.

Son olarak, toplumun ilerlemesinin fırsat eşitliği ile mümkün olduğunu belirten Utku Ayyarkın, teknolojinin yardımıyla herkesin her işi yapabilme potansiyeline sahip olduğunu ve bu potansiyeli en iyi şekilde kullanmanın önemini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER