© Baykuş Haber

Kuşadasında zehirli örümcek görüldü

AYDIN (İHA) - AYDIN’IN KUŞADASI İLÇESİNDE ZEHİRLİ OLDUĞU BİLİNEN UĞUR BÖCEĞİ ÖRÜMCEĞİNİN GÖRÜLDÜĞÜNÜ BELİRTEN EKODOSD BAŞKANI BAHATTİN SÜRÜCÜ, HER CANLININ EKOSİSTEMDE BİR GÖREVİ OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKEREK “BÖYLE DURUMLARDA ONLARIN BULUNDUĞU YAŞAM ALANLARINDAN DİKKATLİCE UZAKLAŞMALIYIZ VE DUYARLI OLMALIYIZ” DEDİ.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde zehirli olduğu bilinen uğur böceği örümceğinin tespit edildiği bildirildi. Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, bu tür durumlarda dikkatli olunması gerektiğini ve canlıların yaşam alanlarından zarar vermeden uzaklaştırılması gerektiğini vurguladı.

Kuşadası ilçesinde piknik yapan bir ailenin uğur böceği örümceği olarak bilinen bir örümcek türüyle karşılaştığı olayı bildirdiği belirtildi. Kuşadası Belediyesi ekiplerinin ihbar üzerine bölgeye giderek inceleme yaptığı ve bu örümceğin uğur böceği örümceği veya kadife örümcek olarak bilinen bir tür olduğunun tespit edildiği ifade edildi. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, ailenin uyarıldığını ve bu tür canlılara zarar verilmemesi gerektiğini aktardı.

Entomolog Dr. Aylin Tüven ise söz konusu örümceğin Eresidae familyasına bağlı, zehirli bir tür olan Eresus Kollari Rossi olduğunu belirtti. Türkiye'deki üç Eresus cinsine ait türden biri olduğunu söyleyen Dr. Tüven, bu türün zehrinin insanları etkileyebileceğini, ancak ölümcül bir etkisinin bilinmediğini ifade etti. Özellikle alerjisi olanlar, çocuklar ve bağışıklığı zayıf kişilerin bu türlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Sürücü ve Dr. Tüven, doğada karşılaşılan canlıların ekosistemde önemli görevleri olduğuna dikkat çekti ve bu tür canlılara zarar verilmemesi ve bilinçli davranılması gerektiğini vurguladılar. Ayrıca, bu tür canlılarla karşılaşıldığında uzmanlardan yardım alınması gerektiğini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER