© Baykuş Haber

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde mezuniyet sevinci

KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET SEVİNCİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezunları için düzenlenen tören, DPÜ Evliya Çelebi Yerleşkesinde gerçekleşti. Törene, Vali Ali Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, STK temsilcileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

DPÜ'den bu yıl mezun olan öğrenci sayısı toplamda 6 bin 506 olarak açıklandı. Bunların 2 bin 952'si önlisans, 3 bin 554'ü lisans mezunu oldu.

Törende konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Türkiye'nin köklü geçmişi ve zengin kültür mirasıyla binlerce yıllık bir tarihe sahip olduğunu vurguladı. Türkiye'nin sahip olduğu değerlerin başında vatan sevgisi, bayrak sevgisi, dinine olan bağlılık, bağımsızlık, adalet, hoşgörü ve birlik beraberlik gibi unsurların geldiğini belirten Uysal, mezunlara bu değerleri özümsemeleri ve toplumlarına katkıda bulunmaları çağrısında bulundu.

Mezuniyetin yeni bir başlangıç olduğunu ve öğrencilerin artık farklı alanlarda çalışarak toplumun ve ülkenin ihtiyaçlarına cevap vereceklerini belirten Uysal, başarıyı sadece bireysel hedeflerin değil, toplum için değer üretmenin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın bir parçası olarak gördüğünü ifade etti. Ayrıca, öğrencilere öğrendiklerini geliştirmeyi, kendilerini yenilemeyi ve bilgilerini paylaşmayı önerdi.

Mezuniyet töreni, başarı belgelerinin takdim edilmesi, öğrencilerin kep fırlatması ve geleneksel mezuniyet pilavı ikramı ile sona erdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER