© Baykuş Haber

Kütahya İHH, Filistindeki insanlık dramını sahneye taşıdı

KÜTAHYA İHH İNSANİ YARDIM DERNEĞİ, DÜZENLEDİĞİ "FİLİSTİN HAKKINDA KONUŞMALIYIZ" TİYATRO GÖSTERİSİ İLE FİLİSTİN’DE YAŞANAN VE DÜNYA KAMUOYUNUN SESSİZ KALDIĞI İNSANLIK DRAMINI SAHNEYE TAŞIDI.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği, "Filistin hakkında konuşmalıyız" adlı tiyatro gösterisiyle Filistin'deki insanlık dramını sahneye taşıdı. Gerçek hayat hikayesi olan Filistinli Meryem Ebu Najma'nın yaşadıklarını temel alan bu tiyatro, Filistin'deki ortak acıları, insanlık suçlarını ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için verilen mücadeleyi anlatıyor.

Tiyatro gösterisi, işgalci İsrail güçlerinin Filistin halkına uyguladığı zulmü gözler önüne serdi, izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadılar.

Ünlü oyuncu Nurdan Albamya İnce tarafından yazılan ve sahnelenen bu tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. Gösteri, Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Mustafa Yenipazar, protokol üyeleri ve birçok sanatsever tarafından izlendi.

Mustafa Yenipazar, tiyatro sonrasında yaptığı konuşmada, "Rabbim, yetimlere ve Kudüs'e özel bir değer vermiştir. Filistin'in özgürlüğü için elimizden geleni yapmalıyız. Yetimlere ve Kudüs'e sahip çıkarsak, dünyada ve ahirette ödüllendirileceğiz. Umarım bir gün bu özgürlüğü yaşarız. Umudumuzu koruyoruz ve bir gün göreceğimize inanıyoruz." şeklinde ifade etti.

Tiyatro sonrasında oyuncu Nurdan Albamya çiçekler ve çini tabak ile ödüllendirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER