© Baykuş Haber

Kütahya-Seyitömer-Bozüyük yolu hizmete açıldı

KÜTAHYA-SEYİTÖMER-BOZÜYÜK YOLU HİZMETE AÇILDI

Mayıs ayında meydana gelen heyelan ve sonrasında gölde yaşanan taşkınlar nedeniyle ulaşıma kapanan Kütahya-Seyitömer-Bozüyük bağlantı yolu, yapılan çalışmalar sonucunda trafiğe yeniden açıldı.


Kapanan yol, Karayolları 145. Şube Şefliği, Kütahya İl Özel İdaresi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Seyitömer Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen çalışmalarla yeniden ulaşıma açıldı.


Vali Musa Işın, yapılan çalışmalar neticesinde trafiğe açılan yolda incelemelerde bulundu. İncelemeye, AK Parti Kütahya milletvekilleri Mehmet Demir ve İsmail Çağlar Bayırcı ile ilgili kurum müdürleri de katıldı.


Vali Musa Işın, inceleme sırasında yaptığı açıklamada, “5 ay önce maden sahası içerisindeki kütle hareketi sebebiyle meydana gelen heyelan sonucunda alttaki göletteki suyun yer değiştirmesi ile taşkın oluştu ve bu yol kullanılmaz hale geldi. Geçici bir süre beldeye ulaşım, yakın köyler üzerinden belirlediğimiz alternatif güzergâh ile sağlandı. Sayın Vekillerimizle, Karayolları Bölge Müdürümüzle, Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz ve Seyitömer Belediyemiz ile istişarelerde bulunarak mevcut yol güzergâhının yükseltilerek kullanılmasına karar verdik. Kısa sürede, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Kütahya İl Özel İdaresi ve Seyitömer Belediyesi’nin katkılarıyla yol 5 metre yükseltilerek, 1 km mesafesinde 20 metre genişliğinde yeni bir yol inşa edildi. Heyelan sonucu oluşan yolun sağ ve sol tarafında göletteki suyun dengelenmesi için 5 menfez yapıldı. Bu şekilde Kütahya-Seyitömer-Bozüyük bağlantı yolunu açmış olduk” dedi.


AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, "Bu yol sayesinde Seyitömer beldemizin geçiş güzergâhı artık eskisi gibi sıkıntılı olmayacak. Yolun genişliği, kış şartlarındaki kullanımın da rahatlamasına sebep olacak. Önümüzdeki günlerde koruma bariyerleri de yapıldıktan sonra yol tamamen tamamlanmış olacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.


AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı da, "5 ay kadar önce burada meydana gelen heyelan sonucunda Seyitömer Beldemize ulaşım sağladığımız bu yolda su artışı olmuş ve ulaşım engellenmişti. Tüm ekipler burada hassas bir çalışma süreci yürüttü ve yıllardır süregelen bu problem çözüldü. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER