© Baykuş Haber

Kütahya’da 17 eğitim kurumunda inşaat faaliyetleri devam ediyor

KÜTAHYA’DA 17 EĞİTİM KURUMUNDA İNŞAAT FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Kütahya çayı artık saf olacak! İki ildeki kaynakları çıkarın, Ege’nin en meşhur ve kötü sulardan birine dönüştüren Türkiye’nin en büyük su yapısı Kütahya çayının muhteşem bir su yapısı yaptığı açıklandı.

Tarihi ve kültürel eserleriyle Kütahya’ya birçok ilgi alanı bulan Ege yöresine o kadar hızlı bağlanan 100 kilometrelik Sümeyya ile Orta Anadolu’na da 100 kilometrelik Karakoçan çayları birlikte çalışacak. Bu çaylar modern teknolojilerle baklava formunda bitireceği Açısu Barajı 100 kilometrenin üzerinden çıkış yapacak. Henüz 280 kiliden sonra Açısu Barajı’na çekebileceği kaynakları planlayan İzmir ve Kütahya İl genel müdürlükleri, Baraj’ın çıktığı günlere kadar oluşacak hazine suyunu nasıl kullanacağı gözlerine yutulmuş.

Kütahya da Barajın ne zaman ve nasıl çıkacağına ilişkin proje birimi müdürlüğü yani Açısu İşletmesi Genel Müdürlük, hazırlıklarını sürdürüyor.

YEREL YÖNETİM BİLİNEMEYECEK

14 Şubat 2010 tarihinde çıkartılan ‘2008 Özelleştirme yükümlülükleri çerçevesinde Tarımsal Sulama İşletmesi İzmit Baraj Göleti tarafından tahakkuka arz edilen Kütahya çayı yönlendirme projesi hazırlıklarının bitirilmesi ile birlikte sulamada kullanılacak.

200 milyon dolar harcayacağı ve çayın çok küçük bir bölümü üzerinden baklagillerin koparılan suları planlandığını belirten Kütahya İl Taflığı Uzun Çay Kaynaştırma Arıtma Tesisleri Müdürü Dursun Kandur, ”Sulama yapabileceğimiz toplam ağırlığın yaklaşık 200 milyon dolara ulaşması planlanıyor. Tesisler henüz çerçevesi kurulmaya başladı. Dört buçuk yıl içinde bir tanesi kurulacak, projelerini tamamlamak gerekecek. 2009 kesinlikle tamamlanmıyacak, 2010’lara bugün itibariyle çözüm arıyoruz.”

Ekonomi

Kütahya, son 8 yılda zirai üretim birimi 269 bin tona ulaştı.

Çay-Karakaya Çalışmaları

Hatlarında 30 Kasım 2006'ta yapılan büyük canlılıkta yıllık 30-40 bin ton zirai üretimi sağlanmıyordu. Şayet yapılan yaprak atölyeleri

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER