© Baykuş Haber

Kütahyada bir imam takkeli olduğu gerekçesiyle sınava alınmadı iddiası

Tavşanlı'da geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen ÖSYM sınavında, iddiaya göre imam hatip Muhammet Yayla'nın 'takkeli' olduğu gerekçesiyle sınav salonundan çıkartıldığına dair haberler gündeme geldi. Bu olayın ardından Birlik Vakfı Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Özdemir konuyla ilgili açıklama yaptı.

Özdemir, ÖSYM sınav yönetmeliğinde kılık kıyafetle ilgili bir hükmün bulunmadığına vurgu yaparak, bu davranışın haksız, hukuksuz, ve keyfi olduğunu dile getirdi. Ayrıca bu durumun ayırıcı, çifte standartlı ve ötekileştirici bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Türkiye genelinde sınavlara farklı ve sıradışı kıyafetlerle giren kişilerin olduğunu belirten Özdemir, Muhammet Yayla'nın başında 'takke' bulunması nedeniyle sınav salonundan çıkartılmasının toplum tarafından değerlendirilmesi gereken bir mesele olduğunu söyledi.

Özdemir, bu olayın iki boyutu olduğunu belirtti. İlk boyutun temel hak ve hürriyetlerin ihlali olduğunu ve demokrasinin hala bazı kişiler tarafından özümsenemediğini vurguladı. Birlik Vakfı olarak bu ve benzer olaylarda mücadele edeceklerini ve hukuki, siyasi ve idari alanlarda gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Türk ve Müslüman kamuoyuna da duyurularak desteğe çağrıda bulundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER