© Baykuş Haber

Kütahyada iğne oyası kursiyerlerinin yıl sonu sergisi göz kamaştırdı

KÜTAHYA'DA İĞNE OYALARI GÖZ KAMAŞTIRDI.

Kütahya'da, Kütahya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen iğne oyası kurslarının yıl sonu sergisi büyük bir ilgi ve beğeni topladı. Kursiyerler, Mehmet Çini ve Perli İlkokulları'nda gerçekleştirilen iğne oyası kursları sayesinde el işi becerilerini geliştirdi.

Usta öğretici Suna Akar Ağır, kursun sadece el işi becerilerini geliştirmekle kalmayıp, kadınların ileride ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri bir fırsat sunduğunu belirtti. Ağır, kurs süresince 8 ay boyunca havlu kenarları, yazma kenarları, ara uç dantelleri, boncuk oyaları ve yeni iğne oyası modellerini öğrettiklerini dile getirdi.

Suna Akar Ağır, şunları söyledi: "Açtığımız kursa katılım oldukça yoğundu. Kurs haftada üç gün düzenlendi ve her gün toplam 6 ders saati yapıldı. İğne oyası, incelikle ipek ipliklerinin kullanılmasıyla yapılan bir sanattır. Amacımız, büyüklerimizin ellerindeki kıymetli oyaları günümüze taşımak ve bu sanatı yeniden canlandırmaktı. Bu hedefe büyük ölçüde ulaştık. Yıl sonu sergimizin büyük ilgi görmesi bizi mutlu etti."

Ağır, 32 kursiyer kadının, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılmasına katkı sağladığını vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER