© Baykuş Haber

Kütahyada yeni eğitim-öğretim yılı heyecanı

KÜTAHYA'DA YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİ BAŞLADI

Milli Eğitim Vakfı Halime Erkan İlkokulu'nda gerçekleştirilen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası kutlama programı, coşkuyla tamamlandı.

Akkent Mahallesi'nde bulunan okulda gerçekleşen programla yeni eğitim-öğretim yılı başladı. Programa katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, öğrencilere ve öğretmenlere başarılı bir yıl dileyerek eğitimin hayat boyu devam ettiğini vurguladı.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit ise, uzun bir yaz tatilinin ardından yeni bir eğitim-öğretim yılına başladıklarını belirterek, çocuklar, aileler ve öğretmenler olarak yeni yılın heyecanını paylaştıklarını ifade etti.

Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, eğitimin toplumların geleceğini belirleyen bir süreç olduğunu ve bu nedenle eğitime büyük bir önem verilmesi gerektiğini söyledi. Başyiğit, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitimin önemine dikkat çeken sözlerine atıfta bulunarak, Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonları doğrultusunda nesiller yetiştirmek için büyük bir sorumluluk taşıdığını vurguladı.

Program, öğrencilerin şiir okuması ve Linyit İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etti. Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve diğer il protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarı dileklerinde bulundu.

Kutlama programına çok sayıda katılım sağlandı ve program, coşku içinde sona erdi. Programa Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, şube ve kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER