© Baykuş Haber

Kütahyadaki baraj ve göletlerin doluluk oranları açıklandı

Kütahya'daki baraj ve göletlerin doluluk oranlarına ilişkin son veriler açıklandı. Haziran ayının başı itibarıyla, Kütahya'daki barajların doluluk oranının yüzde 14 ile 100 arasında değiştiği, göletlerin doluluk oranının ise yüzde 25 ile 90 arasında değiştiği bildirildi.

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kütahya'da bulunan barajların su ihtiyacını karşılayan önemli kaynaklar olduğu vurgulandı. Bu kaynaklar, sanayi suyu, endüstri suyu ve sulama suyu sağlama amacıyla kullanılıyor. Açıklamada, barajların doluluk oranlarına dair şu bilgilere yer verildi:

- Kayaboğazı Barajı: Yüzde 100 doluluk seviyesinde.
- Beşkarış Barajı: Yüzde 40 doluluk seviyesinde (Beşkarış Sulamasının su kaynağı).
- Kureyşler Barajı: Yüzde 14 doluluk seviyesinde (Kureyşler Sulamasının su kaynağı).
- Çavdarhisar Barajı: Yüzde 20,5 doluluk seviyesinde (Çavdarhisar Sulamasının su kaynağı).

Ayrıca, bölgedeki göletlerin doluluk oranlarının yüzde 25 ile 90 arasında değiştiği belirtildi. Kurak geçen dönemlerde barajlara yetersiz su geldiğine dikkat çekildiği açıklamada, çiftçilere su kaynaklarını dikkatlice kullanmaları ve ürün planlamalarını bu doğrultuda yapmaları çağrısında bulunuldu. Aynı zamanda, sulama ve su kullanımıyla ilgili bilgilerin ilgili kurumlar ve yetkililere iletilerek çiftçilere duyurulduğu vurgulandı.

Kütahya'da yaşayan çiftçiler ise baraj ve göletlerin dolu olmasından memnuniyetlerini dile getirerek, bereketli mahsuller elde etmeyi umut ettiklerini ifade ettiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER