© Baykuş Haber

Kuveytli turizmciler inceledi: Doğal güzellikleri ile mest eden Kastamonu Arap turistlerin uğrak noktası olacak

TÜRKİYE'DE DOĞA TURİZMİNDE İLK AKLA GELEN NOKTALARDAN BİRİ OLARAK ÖNE ÇIKAN KASTAMONU, KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN DAHA FAZLA TURİSTİ ÇEKMEK AMACIYLA KUVEYT MERKEZLİ SEYAHAT ACENTE VE TUR OPERATÖRÜ TEMSİLCİLERİNİ AĞIRLIYOR.

Kastamonu, Türkiye'deki doğa turizmi için önde gelen destinasyonlardan biri olarak kabul edilmekte ve Kuveyt merkezli seyahat acente ve tur operatörlerini çekmek amacıyla özel bir program düzenlemektedir. Kastamonu Valiliği'nin liderliğinde Kastamonu Turizm ve Altyapı Hizmet Birliği (KASTAB), Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), THY Kastamonu Bölge Müdürlüğü ve Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen Destinasyon Tanıtım Programı, Kuveyt merkezli seyahat acente ve tur operatörlerini ağırlıyor.

Batı Karadeniz Bölgesi'nde bulunan Kastamonu, benzersiz doğal güzellikleri, yeşil doğası, yaylaları, kanyonları, vadileri ve tarihi eserleriyle öne çıkmaktadır. Kastamonu'nun turizm potansiyelini daha fazla tanıtmak amacıyla gelen Kuveytli turizmciler, şehrin bu özelliklerini üç gün boyunca yerinde inceleme ve deneyimleme fırsatı bulmuştur.

Program kapsamında Kastamonu'nun il merkezi ve ilçelerindeki turizm potansiyeli yüksek tesisleri ve doğal güzellikleri ziyaret eden heyet, Daday ilçesinde bulunan atlı doğal yaşam çiftliklerini gezerek kendi hedef kitlesine yönelik etkinlikleri deneyimlemiştir. Ayrıca Ilgaz Dağı Milli Parkı ve Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yer alan oteller ve kayak merkezi de incelenmiştir.

Kuveytli turizmci Rajesh Venogopal, Kastamonu'nun güzel, sakin ve doğal bir şehir olduğunu belirterek, doğaseverler için mükemmel bir yer olduğunu ifade etmiştir. Kastamonu'nun Türkiye'nin gizli kalmış bir mücevheri olduğunu vurgulamıştır.

Al-Shammari ise Kastamonu'nun turistler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunu söyleyerek, şehrin doğası, havası ve yöresel gastronomisi ile dikkat çektiğini ifade etmiştir. Kuveyt'te bu bölgenin turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını ve bu konuda başarılı olmayı hedeflediklerini belirtmiştir.

Kuveyt merkezli seyahat acente ve tur operatörleri, Kastamonu'nun turizm potansiyelini daha fazla tanıtarak, özellikle Kuveyt ve Bahreyn gibi Körfez ülkelerinden gelecek turistler için paket turlar düzenlemeyi planlamaktadır.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER