© Baykuş Haber

Kuyudan çıkarılan yavru karaca Zümrüt e özenle bakılıyor

ARTVİN’İN ARHAVİ İLÇESİNDE KUYUYA DÜŞEN YAVRU KARACA DKMP EKİPLERİ TARAFINDAN KURTARILDI. KORUMA ALTINA ALINARAK 'ZÜMRÜT' İSMİ VERİLEN KARACA, BİBERONLA BESLENEREK ÖZENLE BAKILIYOR.

Artvin'in Arhavi ilçesinde, su kuyusuna düşen sevimli yavru karaca, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı. Bu minik karaca, "Zümrüt" adı verilerek özenle koruma altına alındı ve biberonla besleniyor.

Arhavi ilçesinin Kireçli köyünde yaşanan olayda, yavru karaca su kuyusuna düştü. Neyse ki Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri ve çevre sakinleri, bu sevimli varlığı kuyudan güvenle çıkardılar. Ancak yaşadığı stresli olay nedeniyle yavru karaca bitkin düştü. Hemen veteriner hekim gözetiminde sağlık kontrolleri yapılarak tedavi sürecine başlandı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü açıklamasında, "Doğal yaşamın ve vahşi yaşamın korunmasına yönelik önemli bir görevi üstlenen ekiplerimiz, yavru karaca Zümrüt'ün bakımını ve beslenmesini büyük bir özveriyle yerine getiriyorlar. Zümrüt, erginliğe ulaştıktan sonra tekrar doğal yaşam alanına salınacak." denildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER