© Baykuş Haber

Kuzey Kore iki kısa menzilli balistik füze fırlattı

Kuzey Kore, Japon Denizi istikametine iki kısa menzilli balistik füze fırlattı ve bu füzeler Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine düştü. Bu son füze denemesi, uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Kuzey Kore'nin balistik füze testlerine devam ettiğini gösteriyor.

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore, başkent Pyongyang yakınlarındaki Sunan bölgesinden iki kısa menzilli balistik füze ateşledi. Bu olay, ABD kuvvetleri ile iş birliği içinde detaylı incelemelerin sürdüğü bir zamanda gerçekleşti.

Kuzey Kore'nin bu son füze denemesi, Japonya hükümetini de alarma geçirdi. Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Savunma Bakanı Yasukazu Hamada ve Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi dahil ilgili yetkililerle acil bir toplantı düzenledi. Füzelerin ülkenin münhasır ekonomik bölgesine düştüğü belirtildi, ancak ilk incelemelere göre uçaklar ve gemilerde herhangi bir hasar olmadığı rapor edildi.

Japonya Başbakanı Kishida, Kuzey Kore'nin füze denemesini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali olarak kabul ederek Kuzey Kore'yi sert bir dille kınadı.

Bu son füze denemesi, Güney Kore ve ABD kuvvetlerinin ortak askeri tatbikatlarını tamamladığı bir dönemde gerçekleşti, bu nedenle Pyongyang'ın bir tür misilleme olarak değerlendirilmesi muhtemel. Kuzey Kore, daha önce Hwasong-18 adlı kıtalararası balistik füze denemesini 13 Nisan'da gerçekleştirmişti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER