© Baykuş Haber

Kuzey Kore lideri Kimden Rusyada savaş ve sivil uçaklarının üretildiği fabrikalara ziyaret

KUZEY KORE LİDERİ KİM JONG-UN, RUSYA’NIN KOMSOMOLSK-NA-AMURE KENTİNDE SAVAŞ VE SİVİL UÇAKLARININ ÜRETİLDİĞİ FABRİKALARDA İNCELEMELERDE BULUNDU.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Rusya'nın Komsomolsk-na-Amure kentindeki savaş ve sivil uçaklarının üretildiği fabrikalarda incelemelerde bulundu. Kim'in Rusya ziyareti devam ediyor ve Komsomolsk-na-Amure kentine geçiş yaptıktan sonra, bölgenin yetkilileri tarafından karşılandı. Kim, Rusya Başbakan Yardımcısı Denis Manturov'un eşlik ettiği bir heyetle birlikte Yuri Gagarin Komsomolsk-on-Amur Uçak Fabrikası'na giderek Su-35 ve Su-57 gibi gelişmiş savaş uçaklarının üretildiği tesisleri inceledi. Burada fabrika yetkililerinden bilgi aldı ve Su-35 savaş uçağının gösteri uçuşunu izledi.

Ayrıca, Kim Sukhoi Superjet 100 (SJ-100) yolcu uçaklarının üretildiği montaj tesisini de ziyaret etti. Manturov, Kim'in ziyareti hakkında şunları söyledi: "Kuzey Kore liderine önde gelen uçak üretim tesislerimizden birini gösterdik. Hem uçak yapımında hem de diğer sektörlerde iş birliği potansiyeli görüyoruz. Bu, ülkelerimizin teknolojik egemenliğe ulaşma yolunda karşı karşıya olduğu görevlerin yerine getirilmesi açısından özellikle önem taşıyor."

Kim, Komsomolsk-na-Amure kentinde yaklaşık 5 saat geçirdikten sonra zırhlı treniyle ayrıldı. Bu ziyaret, Kim Jong-un'un Rusya ziyaretinin bir parçası olarak gerçekleşti. Ziyaret sırasında, Kim ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında ekonomik iş birliği, bölgesel durum ve diğer konular ele alındı. Kim, görüşmede Rusya'nın batılı ülkelerle yaşadığı gerilim ve Ukrayna'daki savaş gibi konulara da değindi ve Rusya'nın egemenliğini savunma mücadelesini desteklediğini ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER