© Baykuş Haber

Kuzey Marmaraya helikopter indi, gören dönüp bir daha baktı

9 GÜNLÜK KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE SAĞLIK BAKANLIĞI, ÜLKE GENELİNDE ACİL SAĞLIK HİZMETLERİNİN DEVAMLILIĞI İÇİN HER GÜN, HELİKOPTER, 3 BİN 287 AMBULANS VE 19 BİN 83 ACİL SAĞLIK HİZMETİ PERSONELİ İLE BİRLİKTE 171 UMKE ARACI VE 855 UMKE PERSONELİ GÖREV YAPACAK. KUZEY MARMARA DİLOVASI BAĞLANTI YOLUNDA KONUŞLANAN 12 SAĞLIK PERSONELİ, HELİKOPTER AMBULANSI, ACİL YARDIM AMBULANSI, MOTORİZE AMBULANS, UMKE MEDİKAL ARACI, UMKE ATAK ARACI BAYRAM TATİLİNE SAATLER KALA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI.

Sağlık Bakanlığı, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların sağlığını korumak amacıyla kapsamlı tedbirler aldı. Türkiye genelinde acil sağlık hizmetlerinin sürekliliğini sağlamak için her gün helikopterler, 3 bin 287 ambulans ve 19 bin 83 acil sağlık hizmeti personeli görev yapacak. Ayrıca, 171 UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) aracı ve 855 UMKE personeli de hazır bulunacak.

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişinde konuşlanan helikopterler, acil sağlık hizmetlerini hızlandırmak için görevlendirilecek. Bayram tatili boyunca herhangi bir kaza durumunda anında müdahale edebilmek için İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde çevre yolu bağlantı noktalarında helikopter ambulanslar, acil yardım ambulansları, UMKE ekipleri ve motorlu ekipler bulunacak.

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli geçişinde görev yapan ekipler, trafik kazalarına hızlı bir şekilde müdahale edebilmek için 12 sağlık personeli, helikopter ambulansı, acil yardım ambulansı, motorlu ambulans, UMKE medikal aracı ve UMKE atak aracı gibi kaynakları kullanacaklar.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Nurgül Çiğdem, trafik kazalarına hızlı müdahale etme amacıyla Kuzey Marmara Otoyolu'nda konuşlandıklarını belirterek, bütün ekiplerin görev başında olduğunu ve olumsuz durumlara hızlı müdahale etmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Yılmaz Aydın, UMKE olarak çalışmalara destek vereceklerini ve trafikte dikkatli olunmasını, emniyet şeritlerinin kullanılmasını önemli bulduklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER