© Baykuş Haber

Lapsekide ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği düzenlendi

ÇANAKKALE’NİN LAPSEKİ İLÇESİNDE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ HALK EĞİTİM MERKEZİ ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI’ ETKİNLİKLERİ DÜZENLEDİ.

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' etkinliği düzenlendi. Etkinlik, Lapseki Belediyesi sahil sosyal tesislerinde gerçekleştirildi ve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan ilçe Halk Eğitim Müdürü Zafer Çelik, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilan edilen Haziran ayının ilk haftasının 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası' olarak kutlandığını belirtti. Hayat boyu öğrenmenin yaşam boyu süren bir eğitim faaliyeti olduğuna vurgu yapan Çelik, bu etkinliğin herkesin katılabileceği bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin genel kurslar ve mesleki kurslar olmak üzere 2 ana kategoride 72 alanda, toplam 3749 kurs programı ile yürütüldüğünü dile getiren Çelik, ayrıca bu etkinlikle bireylerin kendilerini geliştirmeleri için merak ve istek uyandırmayı, öğrenmenin eğlenceli ve motivasyon sağlayıcı bir süreç olduğunu vurguladı.

Lapseki Halk Eğitim Merkezi olarak, ilk yardım kursları ve afet acil durum farkındalık kurslarını ön plana aldıklarını belirten Çelik, toplumda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

Programın sonunda öğrencilerin gitar çalma, Halk Eğitim Merkezi 36-72 ay oyun odası, halk oyunları, özel eğitim öğrencilerinin gösterisi, Türk Halk Müziği dinletisi, sesim sergisi ve stantların açılışı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Programa, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçe Emniyet Müdürü Faruk Karabulut, daire ve okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER