© Baykuş Haber

Lavanta tarlasında gün batımı eşliğinde yoga

EDİRNE VALİLİĞİ HİMAYESİNDE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI TRAKYA TARIMSAL ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ’NÜN DÜZENLEDİĞİ LAVANTA TARLA GÜNLERİ ETKİNLİĞİNİN BU YIL 6’NCISI GERÇEKLEŞTİRİLİYOR. EDİRNE’NİN KARAAĞAÇ MAHALLESİ’NDE BULUNAN LAVANTA BAHÇESİNDE GÜN BATIMI EŞLİĞİNDE YOGA EGZERSİZLERİ YAPILDI.

Edirne'de bu yıl 6. kez düzenlenen "Lavanta Tarla Günleri" etkinliği kapsamında, lavanta tarlasında mor çiçekler arasında günbatımı eşliğinde yoga pratiği gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Edirne Valiliği himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından düzenleniyor.

Edirne'nin Karaağaç Mahallesi'nde bulunan lavanta bahçesinde gerçekleşen etkinlikte, gün batarken yoga yapmanın huzur verici bir deneyim olduğunu ifade eden yoga eğitmeni Tuğçe Tarancı, lavanta kokularının eşliğinde stres atmanın ve rahatlamanın keyfini yaşadıklarını dile getirdi. Katılanlardan Dilara Barbar da, "Gün içinde yaşadığımız yorgunluk, mutsuzluk ve umutsuzluğun ardından bu etkinliği yapmak bize büyük keyif verdi" şeklinde konuştu.

Etkinlik sırasında lavanta tarlasında fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçiler, lavantaların güzel tonlarını arka plan olarak kullanarak özgün ve renkli fotoğraflar çektiler. Fotoğraf meraklıları, lavanta tarlasını görüntülemek için sıraya girerken, bazıları da lavanta çiçeklerini aksesuar olarak kullanarak fotoğraflarını özelleştirdiler.

Yakın gelecekte başlayacak hasat işlemiyle elde edilecek ürünler, enstitü bünyesindeki tesislerde lavanta yağı olarak üretilecek. Bu etkinlik, doğanın güzellikleri ve yoga gibi rahatlatıcı bir etkinliği bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER