© Baykuş Haber

Leke sökücü kullanırken dikkat: Ayağından oluyordu

64 yaşındaki Hasan Aydoğdu'nun yaşadığı kimyasal yanık olayı, dikkat çeken bir trajediye dönüştü. Temizlik yaparken ayağına dökülen kimyasal maddenin ciddi hasara yol açmasıyla hastaneye başvuran Aydoğdu, tedavi sürecine dair şunları anlattı:

"Temizlik yaparken ayağıma dökülen bir malzeme vardı, malzemeyi döktüm ayağıma. Başta fark etmedim, 3-4 saat sonra ayağıma baktım ki yakmış. Leke, kir sökücü gibi bir malzemeymiş. Beylikdüzü Hastanesi'ne gittim, oranın müdürü buraya gönderdi. Ayağımın siyahlaştığını gördüm, sabunla çıkmadı. Bu asitle yanmış dediler. Kullanan insanlara tavsiyem dikkat etsinler, vücuda çok zarar veriyor. Dikkatli kullanmaları, belirli markalar olması lazım."

Ayrıca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Turan da Aydoğdu'nun durumu hakkında bilgi verdi ve kimyasal ürünlerin dikkatli kullanılması gerektiğine vurgu yaptı. Prof. Dr. Turan, "Bu tarz ürünlerin kimyasalları, içerikleri çoğunda yazmıyor, merdiven altı bazı ürünler görebiliyoruz. Cilde böyle bir maruziyet olduğu zaman da mutlaka bol suyla oranın temizlenmesini öneriyoruz." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER