© Baykuş Haber

Leylek yavruları uçmaya hazır

UNESCO DÜNYA MİRASI GEÇİCİ LİSTESİ'NDEKİ KIZILIRMAK DELTASI KUŞ CENNETİ YAKLAŞIK 900 LEYLEK YUVASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR. LEYLEK ORMANI'NDA YUMURTADAN ÇIKAN YAVRULAR UÇUŞA HAZIR.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yaklaşık 900 leyleğin yuvasına ev sahipliği yapıyor. Her yıl bahar aylarında Afrika'dan 7 bin kilometre yol katederek Türkiye'ye gelen leylekler, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki Leylek Ormanı'nı renklendiriyor. Doğanca Mahallesi'nde bulunan bu ormanda, erkek leylekler dişilerinden önce gelir ve yuvalarını onarır. Nisan ayında dişi leylekler geldiğinde çiftleşirler ve yavrularını büyütmeye başlarlar. Bu yavrular, büyük göçleri için hazırlıklara başlar. Burada 5 ay geçiren leylekler, yavrularını büyütür, uçma pratiği yapar ve güçlerini toplarlar. Sonrasında ağustos ayı sonunda daha sıcak bölgelere göç ederler. Leylek Ormanı'na gelen ziyaretçiler, bu güzel manzarayı fotoğraflamaktan geri kalmazlar.

Ziyaretçilerden Gürsel Güler, "Burayı çok beğendik. Leylekleri her yerde görmek harika bir deneyim. Hem uçarken hem de yavrularını beslerken gördük. Herkese burayı ziyaret etmelerini tavsiye ediyorum. Burada sayısız leylek bulunuyor. Şehrin merkezine doğru da leylekler gördük. Gerçekten harika bir yer" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER