© Baykuş Haber

LGS adaylarına 81 ilde “tercih danışmanlığı” hizmeti başladı

TERCİH YAPMAK İÇİN OKULA GELEN ÖĞRENCİLERLE YIL BOYUNCA BERABER ÇALIŞTIKLARINI İFADE EDEN REHBER ÖĞRETMEN TÜLAY TAŞ, “YÖNLENDİRMELER YAPTIK. YİNE SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER VERDİK. OKULLARA GEZİLER DÜZENLEDİK. ÖĞRENCİLERİ BİRE BİR TANIDIĞIMIZ İÇİN O ANLAMDA DA KENDİLERİNE BİR İKİ TAVSİYELERDE BULUNABİLİYORUZ” AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin lise tercih süreçlerine destek vermek amacıyla Türkiye genelinde 81 il ve ilçede tercih danışmanlığı hizmetini başlattı. Bu önemli girişim kapsamında 20,608 rehber öğretmen ve psikolojik danışman, öğrencilerle velilere yardımcı olmak için görevlendirildi. Ortaokullar, halk eğitimi merkezleri ve rehberlik araştırma merkezlerinde kurulan bu birimlerde öğrenciler, 19 Temmuz'a kadar tercih konusunda destek alabilecekler.

Ankara Ticaret Odası Orta Okulu'nda tercih danışmanlığı biriminde görev yapan rehber öğretmen Tülay Taş, bu hizmetin yarattığı faydaları paylaşarak, "Öğrencilere, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçiş konusunda yardımcı oluyoruz. Her bir öğrenciyi tanıdığımız için onları doğru bir şekilde yönlendirebiliyoruz. Okula gelen öğrencilerle yıl boyunca çalıştık, yönlendirmeler yaptık ve sınavla ilgili bilgiler verdik" dedi.

Öğrenci velisi Hasan Erdoğan, rehber hocalarına teşekkür ederek, tercih sürecini daha anlaşılır hale getirdiklerini ve hangi okulu seçecekleri konusundaki endişelerini giderdiklerini söyledi.

Deprem etkisi altındaki bölgelerdeki öğrenciler de tercih danışmanlığı birimlerinden yararlanabilecekler. Bu kapsamda, depremlerden etkilenen illerde 3,749 ortaokul ve 252 halk eğitimi ve rehberlik araştırma merkezinde tercih danışmanlığı birimleri oluşturuldu. Bu önemli hizmet, öğrencilerin gelecekleri konusunda daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER