© Baykuş Haber

LGS şampiyonları, Vali Karadeniz tarafından ödüllendirildi

MANİSA’DA LİSELERE GEÇİŞ SINAVINA (LGS) GİREN VE BÜTÜN SORULARI DOĞRU CEVAPLAYARAK 500 TAM PUAN ALAN ÖĞRENCİLER, VALİ YAŞAR KARADENİZ TARAFINDAN ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Manisa'da Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alan 8 öğrenci, Vali Yaşar Karadeniz tarafından ödüllendirildi. Türkiye genelinde 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin katıldığı sınavda Manisa'dan 18 bin 542 öğrenci yer aldı ve 8 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

Vali Yaşar Karadeniz, Türkiye birincisi olan bu öğrencileri ağırladı ve onları tebrik etti. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, dereceye giren öğrenciler ve velileri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını belirterek, "İlimizde birçok öğrencimiz sadece bir yanlış yapmış. Bu süreç burada bitmiyor, inşallah bu öğrencilerimizin de lise hayatlarında başarıları devam eder." dedi.

Vali Yaşar Karadeniz, eğitim öğretim faaliyetlerinin uzun soluklu bir süreç olduğunu ve başarının yıllar süren bir çalışmanın sonucu olduğunu vurgulayarak, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti. Ayrıca her insanın farklı yeteneklere sahip olduğunu ve bu yeteneklerin doğru bir şekilde eğitimle şekillendirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Karadeniz, başarılı öğrencilerin ileride ülke için önemli işler yapabilecek beyinlere dönüşebileceğini belirterek, "Her mesleğin toplum için önemi farklıdır ve ülkemizin de ileride bilim insanlarına, teknoloji üreten beyinlere ihtiyacı var. Bu açıdan gençlerimizin aldıkları eğitim önemlidir." şeklinde konuştu.

Törende başarı belgesi ve hediyelerle ödüllendirilen 8 öğrenci Gülben Kara, Ece Eroğul, Ömer Faruk Gedikbaş, Elif Hazal Erdoğan, Ahmet Melih Şen, Mustafa Efe Kaya, Berra Öztunç ve Deren Güler oldu. Vali Karadeniz, bu öğrencilerin yanı sıra diğer başarılı gençleri de tebrik etti ve öğrencilere destek olan öğretmenlere, okul idarecilerine ve velilere teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER