© Baykuş Haber

LGSde 500 tam puan alan öğrenci: “Telefon kullanmadım, sosyal medyaya girmedim”

LGS'DE 500 TAM PUAN ALARAK TÜRKİYE BİRİNCİLERİ ARASINA GİREN SAKARYA KARASU İMAM HATİP ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ NUR DURSUN, BAŞARISININ SIRLARINI ANLATTI.

Sakarya Karasu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Nur Dursun, Liselere Geçiş Sistemi'nde (LGS) Türkiye birincisi olmanın sırlarını paylaştı. Dursun, başarısının arkasındaki faktörleri şu şekilde anlattı: "Ders çalışırken sosyal hayatımı ihmal etmedim, ancak telefon kullanmadım ve sosyal medyaya girmedim. Öğretmenlerim de bana çok yardımcı oldu. Önemli olan düzenli ve planlı çalışmak. Çalışırken sosyal hayata da önem verilmeli. Ben şimdiye kadar hiç telefonum olmadı, sosyal medyam da olmadı. Bu kriterler öğrenciyi kötü yönde etkiliyor."

Ailesinin desteği hakkında konuşan Nur Dursun'un babası Dinçer Dursun ise şunları ekledi: "Aile, başarı işini sadece çocuğa bırakmamalı. Aile de üzerine düşeni yapmalı ve çocuğa düzgün ders çalışma ortamı sağlamalı. Çocuğun üzerinde çok baskı oluşturulmamalı."

Karasu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Şeref Çifci, okulun başarılarına dikkat çekerek, "Bu bize şunu kanıtladı; eğitimin üç ayağı var. Okul, öğrenci ve ailenin uyumunun başarı getirdiğini bu öğrencimizle gördük." dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER