© Baykuş Haber

Libya’da sel felaketi: 10 bin kayıp var

Vahdet AYAZ, (DHA)- Libya’da meydana gelen sel felaketinde 2 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği, 10 bin kişinin ise kayıp olduğu duyuruldu. Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Libya Ofisi, sel nedeniyle 2 binden fazla kişinin de yerinden edildiğini bildirdi.

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından Libya'ya gönderilen delegasyonun lideri Tamer Ramadan, sel felaketi sonucu 10 bin kişinin kayıp olduğunu doğruladıklarını açıkladı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ise ülke içinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle 2 binden fazla kişinin yerinden edildiğini belirterek, "Libya'da 10 Eylül 2023 Pazar günü başlayan, ciddi hasara ve önemli sayıda can kaybına neden olan sağanak yağış ve sel nedeniyle en az 2 bin 85 kişinin yerinden edildiğini tespit ettik" ifadelerini kullandı.

Libya Kızılay ise gönüllülerin sel felaketinden etkilenen bölgelerde mahsur kalan ailelerin tahliyesinde önemli bir rol oynadığını açıkladı. Gönüllülerin kurtarma ve güvenli bölgelere taşıma operasyonlarına büyük bir fedakarlıkla katıldığı belirtilerek, bu insani çabaların felaketler karşısında dayanışma ve fedakarlığı yansıttığı vurgulandı.

Libya Medya ve Kamu İletişimi Departmanı ise Bakanlar Kurulu'nun, Doğu Libya'yı vuran fırtına felaketinin etkileri hakkında acil bir oturum düzenlediğini açıkladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER