© Baykuş Haber

Liselilerden ekmekten sonra tahin helvası üretimi

AMASYA’DA OKUL PANSİYONLARININ YEMEĞİNİ SAĞLAYAN MESLEK LİSESİNDE ÖĞRENCİLER EKMEK ÜRETİMİNİN ARDINDAN TAHİN HELVASI YAPIMINA DA BAŞLADI. KOLLARI SIVAYAN ÖĞRENCİLERİN HUMMALI ÇALIŞMASIYLA ÜRETİLEN HELVALAR AĞIZLARI TATLANDIRACAK.

Amasya’da okul pansiyonlarının yemeğini sağlayan meslek lisesinde öğrenciler ekmek üretiminin ardından tahin helvası yapımına da başladı. Kolları sıvayan öğrencilerin hummalı çalışmasıyla üretilen helvalar ağızları tatlandıracak.


Amasya Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mutfağında görev yapan görevliler ile öğrenciler çeşitli yemekler ve ekmek yapımı sonrası ürün yelpazesine tahin helvası da ekledi. Tahin, şeker karışımıyla oluşan geleneksel Türk tatlısı olan helva, öğrencilerin ellerinde hazırlanıp makinelerden geçerek şekil aldı.



Günlük 10 bin öğrenciye yemek hizmeti


Okulun günlük 10 bin öğrenciye yemek hizmeti sunduğunu belirten Amasya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Türkmen, “Amasyamızda helva üretimi yapan tesis yok. Şu an itibarıyla bu okulumuzda helva üretimi yapılıyor. Önümüzdeki günlerde başka tatlı çeşitleri de üreteceğiz” dedi.


Okul müdürü Yusuf Menç, görevliler ve öğrencileri tebrik eden Türkmen, öğrencilerin imalat alanında üstlendikleri rolün eğitimlerinin gelişimi ile istihdamlarına da etkisi olacağını söyledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER