© Baykuş Haber

Lojistik üs Yıldırıma değer katacak

YILDIRIM BELEDİYESİ, SAMANLI MAHALLESİ’NDEKİ 160 DÖNÜMLÜK ALANA KAZANDIRACAĞI YILDIRIM LOJİSTİK MERKEZİ İLE HEM EKONOMİYE DEĞER KATACAK HEM DE İLÇENİN ELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAYACAK.

Yıldırım Belediyesi, Samanlı Mahallesi'ndeki 160 dönümlük arazi üzerinde inşa edilen Yıldırım Lojistik Merkezi projesiyle ilçenin ve şehrin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak. Bu önemli projenin ayrıntılarını özgün bir şekilde ifade edebilirim:

"Yıldırım Belediyesi, Samanlı Mahallesi'nde hayata geçireceği Yıldırım Lojistik Merkezi projesi ile ilçenin ekonomisine ve enerji ihtiyacına büyük katkı sunmayı hedefliyor. Bu büyük proje, 160 dönümlük bir alana kuruluyor ve özellikle büyük e-ticaret markalarının depo ihtiyacını karşılayacak bir lojistik üs olarak tasarlanıyor.

Yıldırım Lojistik Merkezi'nin içerisinde toplam 95 bağımsız alan bulunacak, bu da iş hacmini oldukça genişletecek. Ayrıca, projenin çevresel sürdürülebilirlik açısından önemli bir katkısı daha olacak. Merkezin çatısına kurulacak güneş enerji santrali ile ilçenin sokak aydınlatmaları ve belediye tesislerinin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Bu sayede yıllık olarak 15-20 milyon liralık bir tasarruf sağlanması hedefleniyor.

İnşaat çalışmalarının yüzde 60'ının tamamlandığı projenin 2023 yılı içerisinde tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, bu projenin ilçeye ve çevreye olumlu etkilerini vurgulayarak, yeşil enerji kaynağı olacak bir tesisin önemine dikkat çekti."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER