© Baykuş Haber

Lösemiye rağmen hayallerinden vazgeçmedi, üniversiteden mezun oldu

ÜNİVERSİTE SON SINIFTA LÖSEMİYE YAKALANAN İLHAN ÇAĞDAŞ ERGÜN, HASTALIK SÜRECİNDE HAYALLERİ İLE HEDEFLERİNDEN VAZGEÇMEDİ, HASTANE ODASINDA DERSLERİNE ÇALIŞTI VE MEZUN OLDU. ERGÜN, KÖK HÜCRE BAĞIŞI ÇAĞRISINDA BULUNARAK BAŞKA BİR CANA NEFES OLUNABİLECEĞİNİ VURGULADI.

Üniversite hayatının son döneminde lösemi teşhisi konulan İlhan Çağdaş Ergün, bu zorlu hastalıkla mücadele ederken hayallerinden ve hedeflerinden asla vazgeçmedi. Kendi hastane odasında derslerine çalışarak mezuniyetini başarıyla tamamladı. Ayrıca kök hücre bağışı konusunda da duyarlılık oluşturarak, bu şekilde başka bir insanın yaşamına umut olabileceğini vurguladı.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi son sınıf öğrencisi olan İlhan Çağdaş Ergün, 2023 yılının ocak ayında rahatsızlık şikayetiyle hastaneye başvurduğunda lösemi teşhisi konulduğunu öğrendi. Bu zorlu süreçte 23 yaşındaki Ergün, hayalini kurduğu mezuniyetini gerçekleştirmekten vazgeçmedi. Yoğun bir tedavi sürecine girdi ve hastane odasında bile ders çalışarak başarı elde etti. Doktorlarının da yardımıyla mezuniyet törenine katıldı. Hastalığı hala devam etse de, moral ve motivasyonla bu zor dönemi atlatmaya kararlı.

Ergün, yaşadığı zorlu süreci anlatırken, insanların hayatın sürprizlerle dolu olduğunu, bazen beklemedikleri kötü sürprizlerle karşılaşabileceklerini söyledi. Lösemi teşhisi konulduktan sonra kendini yeni bir tür mücadele içinde bulduğunu ifade etti. Ailesinin ve arkadaşlarının desteğiyle bu süreci atlatmaya çalıştı. Hastalığın moral ve motivasyonun ne kadar önemli olduğunu anladı ve bu sürecin ona çok şey öğrettiğini belirtti. Sağlık çalışanlarına da minnettarlığını dile getirdi ve onları gerçek kahramanlar olarak gördüğünü söyledi.

Ayrıca, kök hücre bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmeye çalıştı. Ülkede kök hücre bağışçısı sayısının az olduğunu ve bu nedenle hastaların eşleşme şansının düşük olduğunu vurguladı. Kök hücre bağışı yaparak bir başka insanın hayatına umut olmanın ne kadar değerli olduğunu anlattı ve bu konuda daha fazla duyarlılık oluşturulması gerektiğini dile getirdi. Özetle, Ergün'ün hikayesi, mücadele azmi ve insanlık duygularına dokunan bir öykü olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER