© Baykuş Haber

’Lucifer’ hakim karşısına çıktı

Özden ATİK / İSTANBUL, (DHA) -SOSYAL medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi olan ve Lucifer Michaelson takma adını kullanan Youtuber Kaan Alkan, göz rengi değiştirme ameliyatı sonrasında kendisine ameliyat konusunda danışan Maria Shirley Danieli’nin dolandırıcılıkla suçlaması üzerine hakim karşısına çıktı. Kaan Alkan’ın ”Zincirleme şekilde dolandırıcılık” suçlamasından 7,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.  

Sosyal medyada yaklaşık 2 milyon takipçisi bulunan ve Lucifer Michaelson takma adını kullanan Youtuber Kaan Alkan, göz rengi değiştirme ameliyatı sonrasında kendisine ameliyat konusunda danışan Maria Shirley Danieli'nin dolandırıcılıkla suçlaması nedeniyle hakim karşısına çıktı. Alkan, "Zincirleme şekilde dolandırıcılık" suçlamasından 7,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılma riskiyle karşı karşıya.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, Kaan Alkan katılırken, şikayetçi Maria Shirley Danieli ise gelmedi. Kaan Alkan ve avukatı, basın mensuplarının salondan çıkarılmasını talep etti ve "Basın burada olmak zorunda mı? Sosyal medyada yanlış bilgiler dolaşıyor" dedi. Hakim, "Ben seni tanımıyorum" dedi. Kaan Alkan ise "Herkes beni tanıyacak. Dünya beni tanıyacak" yanıtını verdi. Hakim, duruşmaların açık olduğunu belirterek gizlilik talebini reddetti.

Kaan Alkan kimlik tespitinde Youtuber olduğunu ve aylık gelirinin 50-100 bin TL arasında olduğunu ifade etti. Alkan, yurt dışında göz rengi değiştirme ameliyatı olduğunu ve ilgili firmaların Türkiye şubesinin kendisinin izinsiz fotoğraflarını kullanarak paylaştığını söyledi. Alkan, şikayetçi Maria Shirley Danieli ile otel lobisinde görüştüklerini ve şikayetçinin kendisinden şarj cihazı almasını istediğini belirtti. Buna karşılık olarak Alkan, 100 euro aldığını ifade etti. Daha sonra şikayetçinin yurt dışına çıkamadığı için göz ameliyatını Türkiye'de yaptırmak istediğini belirten Alkan, firmaların isimlerini bilmediğini söyledi. Şikayetçinin yurt dışında yaptırdığı ameliyatı beğenmediğini ve firmaların iletişim bilgilerine ulaşamadığını öğrendiğini aktardı. Alkan, şikayetçinin kendisini de şikayet ettiğini ancak suçlamaları reddetti.

Mahkeme, şikayetçinin yurt dışında olduğunu ve ifadesinin alınabilmesi için ülkeye giriş yapması gerektiğini belirterek duruşmayı erteledi. Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaan Alkan, her şeyi söylemek istediğini ve zaten her şeyi açıkladığını ifade etti. Junior adını verdiği kişinin de sadece bir metafor olduğunu söyledi ve hakim, savcı, avukat ve polisleri saygıyla selamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER