© Baykuş Haber

Lüksemburg, Lüksemburg filminin galası düzenlendi

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu ve AB Üye Devletleri tarafından düzenlenen "Avrupa Filmleri Haftası Şehrinizde" etkinliği kapsamında, "Lüksemburg, Lüksemburg" filmi için gala düzenlendi.

Türkiye'de gösterilmeyen Avrupa filmlerini Türk izleyicilerle buluşturan etkinlik, Ankara'da bir sinema salonunda başladı. Açılış konuşmalarını AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Yunanistan Türkiye Büyükelçisi Christodoulos Lazaris ve Ukrayna Türkiye Büyükelçisi Vasyl Bodnar yaparken, etkinliğin karşılıklı kültürel alışverişi desteklediğini ve kültürel bağları güçlendirdiğini vurguladılar.

Büyükelçi Meyer-Landrut, Ukrayna'nın mücadeleci ruhuna vurgu yaparak, etkinliğin anlamına değindi. Yunanistan Büyükelçisi Lazaris, Ukrayna filmi seçmelerinin sebebini filmin kalitesine atfederken, Ukrayna Büyükelçisi Bodnar ise dayanışma ve Ukrayna'nın Avrupa'nın bir parçası olarak tanınmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bu özel etkinlikte, farklı kültürlerin bir araya gelerek birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduğu ve kültürel bir köprü oluşturduğu gösteriliyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER