© Baykuş Haber

Macrondan parkta bıçaklı saldırıya uğrayan çocuklara ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkenin güneydoğusundaki Annecy bölgesinde gerçekleşen bıçaklı saldırıda yaralanan çocukları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti. Saldırıda yaralanan altı çocuk Fransa'nın Grenoble kentinde tedavi altındaydı. Macron ve eşi Brigitte Macron, hastanedeki ziyaret sırasında çocukların aileleriyle görüşerek, "Yaralı çocukların durumu hakkında olumlu haberler aldım. Bana söylenen her şey doğru yönde ilerliyor" şeklinde konuştu.

Hastane ziyaretinin ardından Macron ve eşi, saldırının gerçekleştiği Annecy'deki parkı ziyaret etti ve acil durum ekipleriyle bir araya geldi. Macron, ekiplere teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanı olarak sizinle ve olay anında yardıma koşan vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Görevinizi başarıyla gerçekleştirdiniz" dedi.

Saldırı, Fransa'nın güneydoğusundaki Annecy bölgesinde göl kenarındaki bir parkta gerçekleşmiş, 4'ü çocuk 6 kişi yaralanmıştı. Yaralı çocuklardan 2'sinin durumu ağırdı ve saldırgan Suriye uyruklu bir kişi olarak polis tarafından hızla yakalanarak gözaltına alınmıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER