© Baykuş Haber

Madenciler, göçükte kaybettikleri maden şehidi için Kuran-ı Kerim okuttu

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU (TTK) ARMUTÇUK MÜESSESE MÜDÜRLÜĞÜ’NDE 13 EYLÜL 2023 TARİHİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜĞÜN ARDINDAN OCAK ÖNÜNDE KURAN-I KERİM OKUNARAK DUA EDİLDİ.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde 13 Eylül 2023 tarihinde meydana gelen göçüğün ardından ocak önünde duanın kabul edilmesi için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü'nde yaşanan göçük, işçilerden Ramazan Yıldırım'ın hayatını kaybetmesine ve 6 işçinin yaralanmasına neden olmuştu. Maden ocağında yapılan kurtarma çalışmalarının ardından, madenciler yeniden işbaşı yapmışlardı. Gündüz vardiyasında çalışan madenciler, göçük sonrası ilk mesailerine başlamadan önce kuyu başında toplandılar. Göçükte hayatını kaybeden madenci Ramazan Yıldırım ve tüm maden şehitleri için dua etmek amacıyla GMİS (Maden İşçileri Sendikası) tarafından Kur'an-ı Kerim okutuldu.

Kuran-ı Kerim tilavetine TTK Armutçuk Müessese Müdürü Faik Alp, işletme müdürleri, şefler, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Armutçuk Şube Başkanı Şanver Turan ve yönetim kurulu üyeleri ile madenciler katıldılar. Bu anlamlı duaların ve ibadetlerin ardından, madenciler kazasız bir çalışma günü geçirmeyi dilediler ve duaların kabul edilmesini umarak iş başı yapmak üzere maden ocağına indiler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER