© Baykuş Haber

Madencilerden Hazine ve Maliye Bakanı Şimşeke destek

SEÇİMLERİN ARDINDAN CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI GÖREVİNE ATANARAK, EKONOMİNİN DÜMENİNE GEÇEN MEHMET ŞİMŞEK’E BİR DESTEK DE YURT MADENCİLİĞİNİ GELİŞTİRME VAKFI (YMGV) BAŞKAN YARDIMCISI HASAN YÜCEL’DEN GELDİ.

Seçimler sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Şimşek'e destek, Yurt Madenciliği Geliştirme Vakfı (YMGV) Başkan Yardımcısı Hasan Yücel tarafından dile getirildi. Yücel, son ekonomik gelişmeleri değerlendirirken Türkiye'nin hassas bir ekonomik dönemden geçtiğini vurguladı. Pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi küresel etkenlerin, küresel enflasyon dalgasıyla birlikte ülkeleri etkilediğine dikkat çekti.

Yücel, bu olumsuz tablonun madencilik sektörünü de etkilediğini ve sektördeki yatırımların cazip olmaktan çıktığını belirtti. Bunun sonucunda ülkede madencilik üretiminin, istihdamın ve ihracatın azaldığını ifade etti.

Aynı zamanda Yücel, her krizin fırsatlar getirebileceğine dikkat çekerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na atanan Mehmet Şimşek'in uluslararası piyasalarda saygı gören ve güvenilen bir isim olduğunu ve bu hassas dönemde ekonomiyi yönlendirirken şeffaflık, tutarlılık, hesap verebilirlik ve öngörülebilirlik ilkelerine vurgu yapmasının önemli olduğunu belirtti.

Yücel, ekonominin zorluklarına karşı sabır ve zamanın gerektiğini vurgulayarak maden üreticilerinin Mehmet Şimşek ve ekibine destek vermesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, pandemi ve savaş sonrası ülkelerin kendi hammadde ihtiyaçlarına yönelik yeni düzenlemeler yapmak zorunda kaldığını ve Türkiye'nin de yer altı kaynaklarını ekonomiye kazandırmak için atılımlar yapması gerektiğini ifade etti. Güçlü bir madencilik sektörünün ekonomik krizlere karşı bir kalkan görevi görebileceğini ve ülkenin yer altı kaynaklarını üretime katması gerektiğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER