© Baykuş Haber

MAG AME gönüllüleri Datça yangını söndürülmesine katkı verdi

MAG AME GÖNÜLLÜLERİ DATÇA YANGINI SÖNDÜRÜLMESİNE KATKI VERDİ

Muğla'nın Datça ilçesinde dün akşam başlayan ot ve makilik yangını, şiddetli rüzgarlar nedeniyle hızla yayılmış ve 25 hektarlık bir alanı etkilemişti. Bu tür yangınlara karşı havadan müdahalelerin yanı sıra orman işçilerinin yanı sıra eğitimli gönüllü kuruluşlar da büyük bir yardım sağlıyor.

Datça'daki MAG AME (Acil Müdahale Ekibi) de, yangın ihbarının hemen ardından 49 kişilik bir ekip oluşturarak yangın bölgesine hızla ulaştı. MAG AME Acil Müdahale ekibi, orman ve itfaiye ekipleriyle koordineli bir şekilde yangınla mücadeleye başladı. Yangının kontrol altına alınması ve soğutma işlemlerinin başlamasıyla birlikte gönüllü ekipler bölgeden ayrıldı.

Datça MAG AME ekibi, yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına son ana kadar hızlı ve etkili bir şekilde katkı sağladı. Datça'da yangınlar gibi afet durumlarında görev yapan tek sivil toplum kuruluşu olan Datça MAG AME, İtfaiye, Orman Genel Müdürlüğü, AFAD, Jandarma, Sahil Güvenlik ve Polis ekipleriyle koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER