© Baykuş Haber

Mağaradan çıkartılan ABD’li araştırmacı: Türk hükümetinin hızlı müdahalesi hayatımı kurtardı

Mustafa ERCAN- Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), (DHA)- MERSİN’deki Morca Mağarası’nda araştırma yaparken 1200 metre derinlikte rahatsızlanıp, getirildiği 1040 metrede doktorların tedavisi yapılan, 6 ülkeden profesyonel ekibin çalışmasıyla 11’inci günde kurtarılan ABD’li Mark Dickey (40), ”Türk hükümetinin hızlı müdahalesi ve kaynak sağlaması hayatımı kurtardı. ’Yaşayamayacağım’ dediğim noktaya gelmiştim. Yeniden yer üstünde olmak inanılmaz” dedi.

ABD'li Mark Dickey, Mersin'deki Morca Mağarası'nda gerçekleştirdiği keşif gezisinde yaşadığı sağlık sorunu sonrasında kurtarıldıktan sonra yaşadıklarını anlattı. 1200 metre derinlikte rahatsızlandığını ve 1040 metrede doktorların müdahalesiyle hayatta kaldığını belirten Dickey, Türk hükümetinin hızlı müdahalesi ve kaynak sağlamasının hayatını kurtardığını ifade etti. Uzun süre yer altında kaldığını ve beklemediği bir tıbbi sorunla karşı karşıya kaldığını dile getiren Dickey, Türk yetkililere ve Macar mağara kurtarma servisine teşekkür etti.

Dickey, Türk hükümetinin desteği ve Avrupa Mağara Kurtarma Birliği'nin çabaları sayesinde hayatta olduğunu vurgulayarak, yaşadığı maceranın çok çılgın olduğunu ancak sağ salim yüzeye çıktığını dile getirdi. Kendisini kurtaran ekiplere minnettarlığını ifade eden Dickey, yaşadığı zorlu anları ve hayatta kalmayı nasıl başardığını anlatarak, "Hala hayattayım. Bilincimi korumak zorlaşmaya başladı. 'Yaşayamayacağım' dediğim noktaya gelmiştim" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER