© Baykuş Haber

Mahalle konağı kültürü Yozgatta yaşatılıyor

YOZGAT BELEDİYESİ, KENTİN TARİHİ DOKUSUNU YANSITACAK ŞEKİLDE İNŞA EDİLEN MAHALLE KONAKLARINI BİR BİR HALKIN HİZMETİNE SUNUYOR.

"Her Mahalleye Bir Konak Projesi" kapsamında faaliyetlerini sürdüren Yozgat Belediyesi, şehrin tarihi zenginliğini yansıtan mahalle konaklarını halkın kullanımına sunmaya devam ediyor. Tarihi ve kültürel mirası koruma konusundaki hassasiyetiyle bilinen Yozgat Belediyesi, mahalle konakları aracılığıyla yerel gelenekleri, kültürü ve konak yaşamını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda Yozgat, Hüzni Baba Konağı, Erbazlar Konağı, Zarife Nine Konağı, Fazlı Hafız Kültür Evi ve Konağı, Fatih Mahalle Konağı, Tuzkaya Mahalle Konağı olmak üzere 6 mahalle konaklarına sahip olacak. Bu tarihi konaklar, mahalle sakinleri için buluşma ve etkileşim noktaları haline gelerek kültürel bir mirasın yaşatılmasına katkıda bulunuyor.

Ayrıca, Yozgat Belediyesi, Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi, Yukarı Nohutlu Mahallesi, Erdoğan Akdağ Mahallesi ve Bahçeşehir Mahallesi gibi bölgelerde, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi tarzında inşa edilen konakların yapımına devam ediyor. Bu projeler, tarihi zenginliğin ve geleneksel yaşam tarzının sürdürülmesine katkı sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER