© Baykuş Haber

Mahalleliden güç birliği: Depremde yıkılan minarenin yerine fiberglas ve çelikle yenisi yapılıyor

KAHRAMANMARAŞ’IN ELBİSTAN İLÇESİNDE, 110 YIL ÖNCE İNŞA EDİLEN CAMİNİN DEPREMDE YIKILAN MİNARESİNİN YERİNE FİBERGLAS VE ÇELİK İSKELETE SAHİP YENİSİNİN YAPIMI İÇİN MAHALLE HALKI GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI.

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, 110 yıl önce topluluk dayanışmasıyla inşa edilen Eski Camii'nin depremde yıkılan minaresinin yeniden inşası için mahalle halkı seferber oldu.

Geçit Mahallesi'nde bulunan 1913 yapımı Eski Camii'nin minaresi, 6 Şubat'taki depremde hasar gördü ve yıkıldı. Minarenin tekrar ayağa kaldırılması için mahalle sakinleri bir araya geldi ve maddi destek sağladı. Bu destekle 25 metre uzunluğunda yeni bir minare yapımına başlandı. Minarenin iskeleti çelik ve fiberglas malzemeden inşa edilecek.

Minarenin ilk çelik iskelet parçası yerine yerleştirildi ve temeli betonla döküldü. Bu önemli anı paylaşmak üzere bir program düzenlendi. Programa Elbistan Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü İlyas Elmas ve mahalle sakinleri katıldı. Programda dualar edildi ve kurban kesildi.

Elbistan Müftüsü Hacı Mustafa Kılınç, minarelerin İslam dininin sembollerinden biri olduğunu vurguladı. Depremin ardından ilçede birçok cami ve minarenin zarar gördüğünü belirten Müftü Kılınç, mahalle halkının özverili destekleriyle yeni minare inşasının başladığını ve 300 bin lira toplandığını ifade etti.

Yeni minarenin çelik ve fiberglas malzemeden yapılacağını ve 25 metre uzunluğunda olacağını söyleyen Müftü Kılınç, "İnşallah kısa sürede tamamlanıp ezanımız okunacak. Emek ve destek veren vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Allah hayırlarını kabul eylesin." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER