© Baykuş Haber

Malatya kayısı isimli kitap ödül getirdi

MALATYA KAYISISI (MALATYA APRİCOT) KİTABI İSVEÇ'TE DÜZENLENEN “GOURMAND WORLD COOKBOOK AWARDS 2023” (GOURMAND DÜNYA YEMEK KİTABI ÖDÜLLERİ 2023) YARIŞMASINDA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ ALDI.

Malatya Apricot (Malatya Kayısısı) kitabı, İsveç'te düzenlenen "Gourmand World Cookbook Awards 2023" yarışmasında şampiyonluk ödülü kazandı. Kitap, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Murat Asma tarafından kaleme alındı ve Gastronomi kitaplarının "Nobel'i olarak kabul edilen bu ödülü kazandı.

Malatya Valiliği ve Malatya Ticaret Borsası tarafından Türkçe ve İngilizce olarak yayınlanan kitap, Malatya Kayısısı hakkında kapsamlı bir bilgi sunuyor. Malatya Kitaplığı Projesi'nin 40. ve son kitabı olarak yayınlanan bu eser, Kamboçya'nın Siem Rap şehrinde düzenlenen ön elemelerde birçok ülkeden kitapla yarışarak finallere katılmıştı.

Dünya Gıda Sempozyumu'nun kapanış töreninde duyurulan ödül sonuçlarına göre, "Malatya Apricot" kitabı "E11 Meyve Kitapları" kategorisinde birinci olarak şampiyon ilan edildi. Bu büyük başarıyla Malatya Kayısısı, uluslararası düzeyde önemli bir ödül kazandı. Ayrıca, ikincilik ödülü Fransız yazar Alexandre de Lanoix'nin kitabına, üçüncülük ödülü İtalyan Donatella Lippi'nin eserine ve dördüncülük ödülü Uruguay'dan Marcella Baruch, Paul Bennett ve Francisco Supervielle'nin ortak çalışmasına verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER