© Baykuş Haber

-Malatya-Sivas Bölgesel Treni seferleri başlıyor

MALATYA’YI HIZLI TRENLER ENTEGRE ŞEKİLDE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLAYACAK VE BU İLLERE SEYAHAT SÜRESİNİ KISALTIP ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYACAK OLAN MALATYA SİVAS BÖLGESEL TRENİ YARIN SEFERİNE BAŞLIYOR.

Malatya, hızlı trenlerin entegrasyonu ile Ankara ve İstanbul'a daha hızlı bağlanacak olan Malatya-Sivas Bölgesel Treni, yarın ilk seferine başlıyor.

Malatya ile Sivas arasında gerçekleştirilecek bu yeni tren seferi, 262 koltuk kapasitesine sahip rahat vagonlarla yapılacak. Malatya-Sivas Bölgesel Treni, bu iki şehir arasındaki seyahati sadece 3 saat 40 dakikada tamamlayacak. Ayrıca tren içinde yiyecek ve içecek satışı da yapılacak.

Bu yeni hızlı tren bağlantısı, Malatya-Ankara arasındaki yaklaşık 16 saatlik seyahat süresini, Malatya-Sivas Bölgesel Treni ve Yüksek Hızlı Tren bağlantısı ile ortalama 7 saate indirecek. Malatya Sivas Bölgesel Treni, Yazıhan, Hekimhan, Akgedik, Akçamağara, Demiriz, Çetinkaya ve Yenikangal olmak üzere toplam 7 istasyonda duracak, bu bölgelerde yaşayan vatandaşlar da bu hizmetten faydalanabilecekler.

Tren her gün işleyecek, Malatya'dan saat 08.10'da hareket ederek, Sivas'a 11.49'da ulaşacak. Sivas'tan ise 16.10'da hareket edip, Malatya'ya 19.54'te varacak. Yolcular, hızlı ve bölgesel trenleri birleştirerek Ankara ve İstanbul yönlerine yapacakları seyahatlerde Malatya-Sivas parkurunda yüzde 50 indirimden faydalanabilecekler. Sadece Malatya-Sivas parkurunda seyahat edecek yolcular ise tam bilet ücreti ödeyecekler.

Ayrıca, uzun yıllardır Malatya-Ankara arasında sefer yapan 4 Eylül Mavi Treni, haftada karşılıklı 4 seferle çalışmaya devam edecek. Ankara'dan Perşembe ve Cumartesi, Malatya'dan ise Cuma ve Pazar günleri olmak üzere.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER