© Baykuş Haber

Malatya’da ağır hasarlı 2 bina, patlayıcı ile yıkıldı

Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA’da depremde ağır hasar alan 10 katlı 2 bina, kolonlarına yerleştirilen patlayıcı ile yerle bir oldu; o anlar kameraya yansıdı.

Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu ağır hasarlı iki 10 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım işlemi için uzman ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucunda binaların taşıyıcı kolonlarına patlayıcı yerleştirildi. Çevre güvenliği sağlandıktan sonra binalar, fünyenin ateşlenmesiyle birkaç saniye içinde tamamen yerle bir oldu. Yıkım süreci sırasında daire sahiplerinin duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Yeşilyurt ilçesi Bostanbaşı Mahallesi'nde bulunan bu binalar, Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gönderilen sorumlu mühendisler ve üniversite profesörleri tarafından ağır hasarlı olarak tespit edilmişti. Site yöneticisi Bekir Elkoca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Binamızın ağır hasarlı olduğuna karar verildi ve yıkım işlemi için gerekli adımlar atıldı. Bu durumun nedenlerini Allah'a havale ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER