© Baykuş Haber

Malatyada bin 500 TL yevmiye ile çalışacak işçi bulunamıyor

MİMDER BAŞKANI MEHMET BÜLBÜLOĞLU

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da, inşaat çalışmaları hızla devam ederken, firmalar işçi bulma konusunda güçlük çekiyor. Deprem bölgelerindeki inşaat sektörünün başlıca sorunlarından biri olan işçi eksikliği, Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya İnşaat Müteahhitleri Derneği (MİMDER) Başkanı Mehmet Bülbüloğlu tarafından dile getirildi.

Bülbüloğlu, 6 Şubat'ta yaşanan depremin ardından Malatya'da ciddi konut sıkıntısı yaşandığını ve bu sorunu çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Ancak işçi bulma konusunda zorlandıklarını ifade ederek, günlük 1,500 TL ve hatta daha fazla yevmiye teklif etmelerine rağmen işçi bulamadıklarını vurguladı.

Deprem sonrası çok sayıda binanın hasar aldığını ve yıkıldığını belirten Bülbüloğlu, bu binaların tadilatları için işçi gerektiğini ancak kalifiye eleman eksikliği nedeniyle işçi bulmanın zorlaştığını dile getirdi. Ayrıca tadilat yapılan binaların denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Bülbüloğlu, bu sayede işçi bulma ve fiyat konusundaki sıkıntıların önüne geçilebileceğini ifade etti.

Malatya'da inşaat sektörünün, işçi eksikliği gibi zorluklarla mücadele ettiği bu dönemde, depremin etkilerini en iyi şekilde ortadan kaldırmak için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER