© Baykuş Haber

Malatyada çarşı merkezinde kaldırımlardaki tezgahlar kaldırılıyor

ASRIN FELAKETİ SONRASI BÜYÜK YIKIMIN YAŞANDIĞI MALATYA’DA KENT MERKEZİNDE KALDIRIMLARA KURULAN ÇADIR VE TEZGAHLAR ZABITA EKİPLERİ TARAFINDAN KALDIRILIYOR.

Malatya'da yaşanan büyük felaketin ardından kent merkezindeki geçici çadır ve tezgahlar, zabıta ekipleri tarafından kaldırılıyor. 6 Şubat depreminin şiddetli etkisiyle binlerce işyeri yıkıldı veya ağır hasar aldı. Bu nedenle Malatya'daki esnaf için geçici işyerleri oluşturuluyor, ancak bazı alanlarda düzensiz tezgah açan seyyar satıcılar yaya trafiğini engelliyordu.

İnönü Caddesi, valilik çevresi, kapalı çarşı civarı ve Soykan Parkı bölgesinde işyerleri olmayan seyyar satıcılar, kaldırımları işgal ediyordu. Bu nedenle zabıta ekipleri, polis ekipleriyle birlikte bu bölgelerde tahliye işlemine başladı. Bazı esnaflara, geçici işyerleri teslim edilene kadar süre verilirken, kent merkezindeki görüntü kirliliğine son vermek amacıyla zabıta ekiplerinin çalışmalarına devam edeceği bildirildi. Bu süreçte yeni işyerlerinin yapımı da devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER