© Baykuş Haber

Malatyanın tek kadın kebap ustası konteynerde ekmek mücadelesini sürdürüyor

MALATYA’DA 6 ŞUBAT'TAKİ DEPREMLERDE İŞ YERİ HASAR ALAN KENTİN TEK KADIN KEBAP USTASI ZEYNEP TANIK, KONTEYNER ÇARŞIDA EKMEK MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR.

Malatya'da yaşanan 6 Şubat depremleri sonrasında iş yeri hasar gören kentin tek kadın kebap ustası Zeynep Tanık, eşiyle birlikte ekmek mücadelesini konteyner çarşıda sürdürüyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da birçok iş yeri ya yıkıldı ya da hasar gördü. Kentte yaklaşık 30 bin esnaf faaliyet gösterirken, tarihi ve turistik çarşılar da dahil olmak üzere 15 bin esnaf büyük zarar gördü.

Depremlerde büyük zarar gören Doğanşehir ilçesinde yaşayan Zeynep Tanık, kentin tek kebap ustası olarak faaliyet gösterdiği lokantası da depremlerden nasibini aldı. Zeynep Tanık ve eşi, konteyner çarşıya yerleştirilerek burada işlerine devam etme kararı aldı.

Zeynep Tanık, "12 yıldır Doğanşehir'de yaşıyoruz. Lokantamız ve kirada oturduğumuz evimiz ağır hasarlı, iki çocuğumuz var, ayakta durmaya çalışıyoruz. Kadınlara göre lokanta işletmek kolay bir iş değil, eşime destek olmaya çalışıyorum. İşçi çalıştırmıyoruz, eşimle birlikte kendimiz çalışıyoruz" dedi.

Eşi Emir Hüseyin Tanık ise, "6 Şubat depremlerinde iş yerimiz ve evimiz ağır hasar gördü. Daha sonra Sivas Belediyesi tarafından konteyner çarşıda yer tahsis edildi, teşekkür ediyoruz. İki çocuğumuz var, eşimle birlikte sırt sırta vererek çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER