© Baykuş Haber

Mamak Belediyesi mazgalları temizliyor

MAMAK BELEDİYESİ EKİPLERİ, ATIKLAR NEDENİYLE TIKANAN MAZGAL VE RÖGARLARI TEMİZLEYEREK OLUMSUZLUKLARI ENGELLİYOR. SONBAHAR YAĞIŞLARI ÖNCESİ ÇALIŞMALARINI HIZLANDIRAN EKİPLER, KENT MERKEZİNDE BULUNAN YAĞMURSUYU MAZGAL VE KANALİZASYON RÖGARLARINDA BİRİKEN HAFRİYAT, ÇÖP ATIĞI, PİS SU VE DİĞER ATIKLARIN TEMİZLİĞİNE ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR.

Ankara'nın Mamak Belediyesi ekipleri, çöpler ve atıklar nedeniyle tıkanan mazgal ve rögarları temizleyerek olumsuzlukları engelliyor. Sonbahar yağışları öncesinde çalışmalarını hızlandıran ekipler, kent merkezinde bulunan yağmursuyu mazgallarını ve kanalizasyon rögarlarını temizlemek için sürekli olarak çalışıyor.

Mazgal temizleme çalışmaları sırasında, cadde ve sokaklardaki yağmur suyu kanalı mazgalları kaldırılarak içlerinde biriken kum, kağıt, yaprak, izmarit gibi yabancı maddeler, belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, "Mazgalların temizliğini önemsiyoruz. Bilindiği gibi yağışlarla birlikte mazgallarda biriken hafriyat, çöp atığı, pis su ve diğer atıklar, tıkanmalara neden olabiliyor. Tıkanmış mazgallar, suyun alt yapıya inmesini engelliyor ve taşmalara yol açabiliyor. Bu nedenle sonbahar yağışları öncesinde mazgallarımızı temizliyor, yağış sezonuna hazırlık yapıyoruz" dedi.

Başkan Köse ayrıca, "Mazgalların temizliğiyle ilgili olarak uzun süre uyarılarda bulunduk, ancak bazı vatandaşlar bu uyarılara dikkat etmemiş olabilir. Biz, Mamak halkının güvenliği ve konforu için elimizi taşın altına koyarak bu çalışmalara başladık. Alt yapı ve mazgalların temizliği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olmasına rağmen, biz bu konuda inisiyatif alarak çalışmaları başlattık" şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER