© Baykuş Haber

Manavgatlı boksör verdiği sözü tuttu

SAKARYA'DA 30 MAYIS-07 HAZİRAN 2023 TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENEN VE 13 SİKLETTE 67 İLDEN 508 ERKEK VE 340 KADIN SPORCUNUN KATILDIĞI YILDIZ ERKEKLER VE KADINLAR TÜRKİYE FERDİ BOKS ŞAMPİYONASINDA MANAVGATLI BARAN DİNÇ, 60 KG’DA ŞAMPİYON OLDU

Sakarya'da 30 Mayıs-07 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası, 13 farklı siklette toplam 67 ilden gelen 508 erkek ve 340 kadın sporcunun mücadelesine sahne oldu. Şampiyonada Manavgatlı genç boksör Baran Dinç, 60 kg sıkletinde gösterdiği performansla şampiyon unvanını kazandı.

Manavgat'ın yetenekli antrenörlerinden Mustafa Sümer tarafından keşfedilen Baran Dinç, "sokaktan ringlere" projesi çerçevesinde boksa başlamıştı ve 2022 yılında Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'ne seçilmişti. Şu anda Beşiktaş Spor Kulübü adına ringlere çıkan Dinç, başarılarına bir yenisini ekledi.

2021 Temmuz ayında Türkiye boks şampiyonasında Türkiye ikincisi olan Dinç, o dönemde ileride olimpiyat şampiyonu olma hedefini koymuştu. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerleyen Dinç, Manavgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Karakaya tarafından tebrik edildi. Karakaya, "Başarılı sporcuların şampiyon olduktan sonra bile devamlı başarı arzusunu taşıdığını görüyoruz. Baran Dinç gibi geleceğe umutla bakan genç sporcular, başarılarıyla bizi gururlandırıyorlar." şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER