© Baykuş Haber

Manavgatta orman yangını kontrol altına alındı

ANTALYA’NIN MANAVGAT İLÇESİNDE ORMANLIK ALANDA ÇIKAN YANGIN, EKİPLERİN HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALESİYLE KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI. YANGINDA 1 HEKTAR ALANIN ZARAR GÖRDÜĞÜ ÖĞRENİLDİ.

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki ormanlık alanda başlayan yangın, ekiplerin hızlı ve etkili müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında 1 hektarlık alan zarar gördü.

Yangın, öğle saatlerinde Yavrudoğan ve Çolaklı Mahalleri arasında bulunan Kıdık mevkisinde meydana geldi. Ormanlık alandan yükselen dumanları fark edenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arazöz ve orman işçisi sevk edildi. Yangına 4 helikopter, 2 uçak, 10 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 2 su tankeri ve çok sayıda personel ile müdahale edildi. Ekiplerin havadan ve karadan koordineli çalışması sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında 1 hektarlık bir alan zarar gördü.

Hızlı müdahalenin yangının yayılmasını önlediği belirtilirken, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı. Yangının kontrol altına alınmasıyla birlikte soğutma çalışmalarının da devam ettiği bildirildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER