© Baykuş Haber

Manisa Büyükşehir, 120 bin kasanın dağıtımına Demircide başladı

KARAKAYA’NIN ARDINDAN MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENEL SEKRETER YARDIMCISI ALİ ÖZTOZLU, ÜRETİCİLERE SESLENDİ.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmayı teşvik etmek ve küçük üreticilere destek olmak amacıyla başlattığı projelerle takdir topluyor. Bu kapsamda meyve üreticilerine yönelik hazırlanan kasa desteği projesi, Demirci ilçesinde başladı. 2023 yılı destekleri çerçevesinde 12 bin üreticinin yüzde 100 hibe ile faydalanacağı bu proje, Demirci Tarım Merkezi'nde bin 600 meyve üreticisine 16 bin adet meyve kasasının dağıtılması ile başladı.

Açılış konuşmasını Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya'nın yaptığı törene Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yılmaz Usta ve diğer ilçe yetkilileri katıldı. Karakaya, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tarım sektörüne büyük destekleri olduğunu vurgulayarak, çiftçilere verilen ekipmanların ve aletlerin kıymetini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Ali Öztozlu ise Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma alanında büyük bir destek verdiğini belirterek, bu yıl 122 milyon liralık bir destek paketi açıkladıklarını ve meyve üreticilerine yönelik 100 bin kasa desteği projesinin yanı sıra ilave olarak 20 bin kasanın daha dağıtılmasının planlandığını açıkladı. Toplamda 120 bin adet kasanın dağıtılacağını ifade eden Öztozlu, çiftçilere hayırlı uğurlu olmasını diledi. Törende bin 600 meyve üreticisine 10'ar adet yüzde 100 hibeli meyve kasası dağıtıldı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER